Wie zijn wij?

Scouting in Roosendaal

Luchtscouts Seppe Roosendaal is een relatief kleine, maar erg gezellige scoutinggroep op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Een team van enthousiaste vrijwilligers onderneemt iedere zaterdag allerlei leuke activiteiten samen met kinderen van zes tot achttien jaar. Zo is er elk jaar een zomerkamp én een kerstkamp. De luchtscouts lopen vaak spannende tochten, waarbij ze iets leren over zowel oude als moderne routetechnieken. Bosspellen horen natuurlijk ook bij scouting, net als leren over de natuur. Scouting kan bovendien niet zonder kampvuur. Regelmatig oefenen de kinderen het stoken van vuur, bijvoorbeeld in combinatie met het bakken van pizza's of marshmallows.

Echte luchtscouts doen uiteraard ook iets met de lucht. Soms bouwen ze bijvoorbeeld zelf raketjes, voor spectaculaire lanceringen. Of ze gaan op excursie naar een luchtmachtbasis.

Esta's

6 - 10 jaar

Elke zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30

Scouts

10 - 14 jaar

Elke zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30

Explorers

14 - 18 jaar

Elke zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00

Waar zit Luchtscouts "Seppe" Roosendaal?

Het gebouw van Luchtscouts "Seppe" Roosendaal is te vinden op  Sportpark Vierhoeven in Roosendaal, aan de Elderseweg 11.

Zie hier.

Met de auto kun je de Elderseweg bereiken via de Visdonkseweg (op de Zundertseweg net voor de rotonde rechts afslaan). De Elderseweg is na 900 meter rechts. Na 100 meter vind je ons aan de rechterkant van de Elderseweg.

Met de fiets kun je ook langs de andere kant komen. Op de Willem Dreesweg sla je dan in de bocht de Turfvaartsestraat in, richting Sportpark Vierhoeven. Je rijdt hier rechtdoor, het zandpad op. De eerste straat links na het sportpark is de Elderseweg (ook een zandpad). Deze rijd je bijna helemaal uit, tot je aan de linkerkant een gebouw ziet staan. Daar moet je zijn.

Wat doen jullie met 'Lucht'?

Het thema 'Lucht' is een interesse gebied waar we regelmatig iets mee doen.

We doen net zoals andere scoutinggroepen allerlei typische scouting dingen, maar hiernaast doen we vaak lucht-activitieten zoals;
- modelvliegtuigen/rakketten maken
- excursies naar vliegvelden/sterrewachten etc.
-  thema opkomsten over het weer/ vliegtuig herkenning of sterrenkunde
- spellen in het thema 'lucht'

Lees verder op "Wie zijn wij?"

Wat kost lidmaatschap bij Luchtscouts "Seppe"?

We zijn een relatief kleine vereniging en we doen ons best om voor iedereen bereikbaar te zijn en te blijven. Totaal in de scouting gedachte proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden en toch unieke en gave activiteiten te doen.

Meer over de kosten op onze "Contributie" pagina.

Luchtscouts "Seppe" op Facebook

Like ons op Facebook en bekijk de laatste onze laatste activiteiten.

Samen avonturen beleven, met lucht als extra thema
Contact Wat zijn Luchtscouts?